Безпека пацієнтів при ендоскопічних дослідженнях через призму анестезіологічного забезпечення - Малицька, А.П.; Полінчук, І.С.; Арбузова, В.О.; Полінчук, І.М.; Авраменко, Ю.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
В роботі проаналізовано структура ендоскопічних досліджень на базі міської
клінічної лікарні, відображено основні умови, що необхідні для анестезіологічного
забезпечення цих маніпуляцій, а також перспективи подальшого розвитку цього нового направлення. Ключові слова: анестезія, ендоскопічні дослідження, безпека пацієнта. В работе проведен анализ структуры эндоскопических исследований на
базе городской клинической больницы,
отображены основные условия, необходимые для анестезиологического обеспечения этих манипуляций, а также перспективы дальнейшего развития этого
нового направления. This work analyzes the structure of
endoscopic studies at City Hospital,
displays basic conditions which necessary
for the anesthetic management of these
manipulations and prospects for further
development of this new direction