Розвиток ендогенної інтоксикації в організмі морських свинок при експериментальній пневмонії в умовах іммобілізаційного стресу та корекція корвітином - Гоженко, А.І.; Ференц, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
В динаміці розвитку експериментальної пневмонії та іммобілізаційного стресу підвищується рівень молекули середньої маси і еритроцитарного індексу інтоксикації, особливо на 10 — ту добу експерименту, що може свідчити про наявність ендогенної інтоксикації організму. Застосування вітчизняного препарату корвітину призвело до істотного зниження змінених показників молекул середньої маси і експериментальної пневмонії в умовах формування експериментальної пневмонії і іммобілізаційного стресу, що вказує на позитивний коригуючий вплив. динамике развития экспериментальной пневмонии и иммобилизационного стресса повышается уровень молекул средней массы и эритроцитарного индэкса интоксикации, особенно на 10 – е сутки эксперимента, что свидетельствует о наличии эндогенной интоксикации организма. Применение отечественного препарата корвитина привело к существенному снижению измененных показателей молекул средней массы и эритроцитарного индекса интоксикации, в условиях формирования экспериментальной пневмонии и иммобилизационного стресса, что указывает на положительное корректирующее влияние. In the dynamics of development of experimental pneumonia and immobilization stress increases the level of medium-weight molecules and erythrocyte Index intoxication, especially in the 10 — th day of the experiment, that the presence of endogenous indicates intoxication. Application Corvitin domestic preparation led to a significant reduction of the changed parameters and the weight average molecular index erythrocyte toxicity in experimental pneumonia forming conditions and immobilization stress, indicating that positive corrective effect.