Neurotropic effects of glycine menthyl ester - Nesterkina, M.; Kravchenko, I. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
The objective of this study was to evaluate toxicity and some pharmacological effects of glycine menthyl ester hydrochloride (2-isopropyl-5-methylcyclohexyl 2-aminoacetate) in animal models.Acute toxicity (LD₅₀ value) in mice was determined for different routes of administration – orally and intravenously. Anticonvulsant activity was assessed by using pentylenetetrazole and strychnine induced seizures.The sedative and muscle relaxant actions were investigated with open field and rota-rod tests, accordingly. Present findings indicate that menthyl ester of glycine hydrochloride possesses anticonvulsant activity, prolonged sedative action but does not influences the muscle relaxation. Метою даного дослідження є вивчення токсичності та фармакологічних властивостей ментилового естеру гліцину гідрохлориду (2-ізопропіл-5-метилциклогексил 2-аміноацетат) на експериментальних моделях із використанням лабораторних тварин. Гостра токсичність (значення ЛД₅₀) сполуки визначена для перорального та внутрішньовенного шляхів введення. Протисудомну активність оцінювали на моделі гострих генералізованих судом, індукованих пентилентетразолом та стрихніном. Седативний та міорелаксантний ефекти досліджували за допомогою тестів відкритого поля та обертового стрижня. Отримані результати свідчать про наявність у досліджуваної сполуки протисудомної та пролонгованої седативної дії за відсутності міорелаксації. Целью данного исследования служит определение токсичности и фармакологических свойств ментилового эфира глицина гидрохлорида (2-изопропил-5-метилциклогексил 2-аминоацетат) на экспериментальных моделях с использованием лабораторных животных. Острая токсичность (значение ЛД₅₀ )соединения определена при пероральном и внутривенном путях введения. Противосудорожную активность оценивали на модели острых генерализованных судорог, индуцируемых пентилентетразолом и стрихнином. Седативный и миорелаксантный эффекты исследовали с помощью тестов открытого поля и вращающегося стержня. Полученные результаты свидетельствуют о наличии противосудорожной и пролонгированной седативной активности у изучаемого соединения при отсутствии миорелаксации.