Порівняльна оцінка рівнів забруднення нафтопродуктами грунтів сільськогосподарського призначення та територій населених місць (за результатами натурних досліджень) - Коваль, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
На підставі результатів натурних досліджень встановлено перевищення рівнів забруднення нафтопродуктів грунтів різних планувальних територій і ґрунтів сільгоспугідь. Результати досліджень підтверджують необхідність встановлення окремого нормативу безпечного вмісту нафтопродуктів у ґрунтах сільськогосподарського призначення. На основании результатов натурных исследований установлено превышение уровней загрязнения нефтепродуктов грунтов различных планировочных территорий и почв сельхозугодий. Результаты исследований подтверждают необходимость установления отдельного норматива безопасного содержания нефтепродуктов в почвах сельскохозяйственного назначения. Based on the results of field studies found excess levels of oil contamination of soils of different planning areas and farmland soils. The results confirm the need to establish a single standard of safe oil content in the soils for agricultural purposes.