Организация неотложной медицинской помощи при инфаркте миокарда на морских судах - Зарицкая, Л.П.; Панов, Б.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
Рассмотрены основные признаки диагностики и оказания первой помощи на догоспитальном этапе при инфаркте миокарда на морских судах. Представленные материалы особенно актуальны в связи с отсутствием врача в штате большинства судовых команд. Розглянуто основні ознаки діагностики та надання першоїдопомоги на догоспітальному етапі при інфаркті міокарда наморських судах. Представлені матеріали особливо актуальніу зв’язку з відсутністю лікаря в штаті більшості суднових команд. Describes the main diagnostic symptoms and first aid at theprehospital myocardial infarction on ships. The submissions are particularly relevant in the absence of a doctor in the state of most crews.