Санітарно-гігієнічні обстеження працевлаштування інвалідів у морських портах - Євстаф’єв, В.М.; Скиба, А.В.; Лісобей, В.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
Розроблено методику обстеження фактичного працевлаштування інвалідів в морських портах.Отримані в результаті обстежень матеріали в окремих випадках, при повторних оглядах, можуть впливати як на рішення про групу інвалідності, так і на трудові рекомендації та працевлаштування окремих інвалідів. Проведення обстежень фактичного працевлаштування інвалідів в портах за запропонованою методикою обстеження буде сприяти підвищенню якості трудових рекомендацій та трудового влаштування інвалідів, а також підвищенню кваліфікації медичних працівників МСЕК. Разработана методика обследования фактического трудоустройства инвалидов в морских портах. Полученные в результате обследований материалы в отдельных случаях, при повторных осмотрах, могут влиять как на решения про группу инвалидности, так и на трудовые рекомендации и трудоустройство отдельных инвалидов. Проведение обследований фактического трудоустройства инвалидов в портах по предложенной методике обследования будет способствовать повышению качества трудовых рекомендаций и трудового устройства инвалидов, а также повышению квалификации медицинских работников МСЭК. The method of inspection of actual employment of invalids is developed in marine ports. The materials got as a result of inspections on occasion, at the repeated examinations, can influence both on decisions about the group of disability and on labour recommendations and employment of separate invalids. The leadthrough of inspections of actual employment of invalids in ports on the offered method of inspection will be instrumental in upgrading labour recommendations and labour device of invalids, and also in-plant training medical workers of MSEK.