Економічне та наукове обґрунтування впровадження удосконаленої організації роботи обласної служби медицини катастроф при реагуванні на авіаційні події - Люлько, О.М.; Галацан, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
На прикладі діяльності обласної служби медицини катастроф щодо подолання наслідків авіаційних катастроф з масовою кількістю постраждалих, показана можливість введення посади заступника головного лікаря з оперативної роботи. Економічно та науково обґрунтованим це можна досягнути шляхом вивільнення посади фахівців цивільного захисту лікарень. Ефективності наданню медичної допомоги постраждалим при авіаційних інцидентах сприяє навчання спеціалістів першого контакту основам авіаційної медицини та ергономіки. На примере ликвидации областной службой медицины катастроф последствий авиационной катастрофы с массовым количеством пострадавших, показана возможность введения отдельной должности заместителя главного врача по оперативной работе. Экономически обоснованным это возможно путем сокращения невостребованной должности специалистов гражданской обороны больниц. Эффективности оказанию медицинской помощи способствует обучение специалистов первого контакта основам авиационной медицины. On the example of liquidation district service of medicine of catastrophes of consequences of aviation transport’s failure with the mass amount of injured possibility of introduction of separate position of deputy of main doctor on operative work. Economic grounded it is possible by reduction of unclaimed position of specialists of civil defensive of hospitals. The effectiveness of the provision of health care contributes to the training of specialists first contact the fundamentals of aviation medicine.