Тактична медицина. Алгоритм домедичної допомоги під час бойових дій - Овчарук, І.С.; Тверезовський, М.В.; Мінасов, Р.В.; Гордієнко, С.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Кожен військовослужбовець крім майстерного володіння озброєнням, спеціальної, фізичної і тактичної підготовкою, повинен досконало володіти прийомами домедичної допомоги в бойових умовах в обсязі самота взаємодопомоги. Головне завдання тактичної медицини — це вміння солдата надати собі самодопомогу в різній тактичній обстановці для подальшого виконання основного завдання. Каждый военнослужащий кроме искусного владения вооружением, специальной, физической и тактической подготовкой, должен в совершенстве владеть приемами домедицинской помощи в боевых условиях в объеме самои взаимопомощи. Главная задача тактической медицины – это умение солдата оказать себе самопомощь в различной тактической обстановке для дальнейшего выполнения основного задания. Each serviceman have to acquire proficiency in pre-medical aid techniques (in the amount of self and mutual assistance) on a battlefield, as well as he have to acquire proficiency in using of weapons, special physical and tactical training. The main task of tactical medicine is the ability of serviceman to provide himself pre-medical aid, regardless of tactical environment, for further implementation of the basic tasks.