Підхід до створення Web-застосувань на компонентній основі - Грищенко, В.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Розглядається підхід до розробки Web-застосувань на основі моделей та методів компонентного програмування. У рамках підходу визначаються базові концепції, типова архітектура таких застосувань, типові структури та об’єкти даних, типова схема обробки запитів та генерації відповідей. Наведено опис практичної реалізації Web-застосування на базі розроблених концепцій, архітектури та схеми обробки даних. Рассматривается подход к разработке Web-приложений на основе моделей и методов компонентного программирования. В рамках подхода определяются базовые концепции, типовая архитектура таких приложений, ти-повые структуры и объекты данных, типовая схема обработки запросов и генерации ответов. Приведено описание практической реализации Web-приложения на основе разрабо-танных концепций, архитектуры и схемы обработки данных. The Web-Application development approach is considered on base of models and methods of Component Based Software Engineering. The base concepts and typical architecture of Web-Applications, typical data structures and data objects, typical algorithms of requests processing and responses generation are defined for this approach. The description of practical application development is considered on base of concepts, architecture and data processing algorithms which are described in article.