Скоротлива спроможність міокарду лівого шлуночку у хворих з ішемічною кардіоміопатією на тлі цукрового діабету 2 типу при використанні у комплексному лікуванні методу кардіологічної ударно-хвильової терапії - Карпенко, Ю.І.; Бліхар, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Поширеність та смертність від хвороб системи кровообігу, зокрема ішемічна хвороба серця, продовжують займати лідуючі позиції. Особливо актуальне питання лікування хворих на ішемічну хворобу серця на тлі цукрового діабету. В даній статі проаналізований вплив комплексної терапії з використанням методу кардіологічної ударно-хвильової терапії на скоротливу спроможність міокарду. В порівнянні з контрольною групою виявлено достовірне покращення систолічних показників та тенденцію до покращення діастолічних показників скоротливої спроможності міокарду. Распространенность и смертность от болезней системы кровообращения, в частности ишемическая болезнь сердца, продолжают занимать лидирующие позиции. Особенно актуален вопрос лечения больных ишемической болезнью сердца на фоне сахарного диабета. В данной статье проанализировано влияние комплексной терапии с использованием метода кардиологической ударно-волновой терапии на сократительную способность миокарда. По сравнению с контрольной группой выявлено достоверное улучшение систолических показателей и тенденцию к улучшению диастолических показателей сократительной способности миокарда. Prevalence and mortality from cardiovascular diseases, including coronary heart disease, continue to occupy leading positions. Particularly is very actual question of treatment of patients with coronary heart disease on the background with diabetes mellitus. In this article analyzed the influence of combined therapy with using the method of cardiac shock wave therapy on myocardial contractile ability. Compared with the control group revealed a significant improvement of systolic indexes and tendency to improve diastolic indexes of myocardial contractile ability.