Стан білкового обміну в динаміці розвитку експериментальної пневмонії - Юревич, В.Р.; Ференц, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Проведені дослідження показують зміну стану окремих показників білкового обміну, що проявляється підвищенням рівня глобулінів та їх фракцій і зниженням вмісту альбумінів в крові морських свинок (самців) особливо на 6-у і 10-у доби в умовах формування експериментальної пневмонії. Проведенные исследования показывают изменение состояния отдельных показателей белкового обмена, проявляется повышением уровня глобулинов и их фракций и снижением содержания альбуминов в крови морских свинок (самцов) особенно на шестом и десятом суток в условиях формирования экспериментальной пневмонии. Our studies show changes of some indicators of protein metabolism that is manifested by increased globulins and their fractions and reducing the amount of albumin in the blood of guinea pigs (males) under formation of experimental pneumonia, indicating the development of dyzproteyinemiyi.