Молекулярные шапероны и холодовая адаптация организмов - Гулевский, А.К.; Релина, Л.И. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2003)
Представлен обзор состояния проблемы стрессовых белков – молекулярных шаперонов в свете их возможной роли в процессах холодовой адаптации. Приведена краткая история изучения данного вопроса. Оценены возможные направления будущих исследований в области молекулярных шаперонов. Представлено огляд стану проблеми стресових білків – молекулярних шаперонів в світлі їх можливої ролі в процесах холодової адаптації. Подається коротка історія вивчення цього питання. Оцінені можливі напрямки майбутніх досліджень в області молекулярних шаперонів. The review on the problem state of stress proteins: molecular chaperones in the light of their possible role in cold adaptation processes, is presented. Brief history of this question study is adduced. Possible directions for molecular chaperone future investigations are estimated.