Чисельне моделювання процесів індукційного та променевого нагрівання при спіканні композитів - Дутка, В.А.; Майстренко, А.Л.; Кулич, В.Г. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Представлено комп’ютерну модель температурного поля в технологічній установці
при спіканні порошкових заготовок з використанням індукційного та променевого
нагрівання. Проведено чисельний аналіз температурного поля в елементах установки та
заготовках у процесі спікання. Показано, що з використанням комп’ютерного експерименту
можна керувати розподілом температури в елементах технологічної установки, а отже,
оптимізувати режим спікання. Представлено компьютерную модель температурного поля в технологической
установке при спекании порошковых заготовок с использованием индукционного и лучистого
нагревания. Проведен численный анализ температурного поля в элементах установки и
заготовке в процессе спекания. Показано, что при использовании компьютерного
эксперимента можно управлять распределением температуры в элементах
технологической установки, а следовательно, оптимизировать режим спекания. The computer model of temperature field in technological furnace during sintering of the
powder specimen using inductive and radiation heating was presented. The numerical analysis of
temperature field in technological furnace and in briquette was accomplished. It was shown that
using computer experiment it is possible to govern the temperature field in technological furnace
and in briquette during sintering and, hence, to optimize the regime of sintering.