Модель емісійного діагностичного світлового сигналу - Скальський, В.Р.; Почапський, Є.П.; Клим, Б.П.; Сімакович, О.Г. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Емісійні сигнали різної фізичної природи запропоновано розглядати в межах спільної узагальненої моделі випадкового імпульсного потоку. Розглянуто алгоритм виявлення та виділення інформативної складової емісійного світлового сигналу за наявності завад під час фотоелектричної реєстрації. Наведено структурну схему пристрою для відбору сигналу cвітлової емісії, який реалізує запропонований алгоритм. Эмиссионные сигналы различной физической природы предложено рассматривать в рамках обобщенной модели случайного импульсного потока. Рассмотрен алгоритм обнаружения и выделения информативной составляющей эмиссионного светового сигнала при наличии помех во время фотоэлектрической регистрации. Приведена структурная схема устройства для отбора сигнала световой эмиссии, реализующего предложенный алгоритм. It is proposed to consider the emission signals of different physical nature within the generalized model of a random pulse stream. By specifying the model for the case of the light signal emission, the algorithm of detection and selection of informative component in the presence of interference during its photovoltaic registration is proposed. The block diagram of the selection of the light emission signal, which uses the proposed algorithm, is given.