Визначення коефіцієнта Пуассона методами двокрокової фазозсувної інтерферометрії - Вороняк, Т.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Запропоновано методики безконтактного визначення коефіцієнта Пуассона методами фазозсувної інтерферометрії для балок з гладкими і шорсткими поверхнями та
схему експериментальної установки для їх реалізації. Наведено результати апробації
цих методик на сталевій та дюралевій балках. Предложено методики безконтактного определения коэффициента Пуассона методами фазосдвигающей интерферометрии для балок с гладкими и шероховатыми
поверхностями и схему экспериментальной установки для их реализации. Приведены результаты апробации этих методик на стальной и дюралевой балках. The method for non-contact Poisson’s ratio determination by the phaseshifting
interferometric technique for beams with smooth and rough surfaces and the
experimental setup scheme for its realization are proposed. Results of the proposed techniques
approbation on the steel and duralumin beams are presented.