Визначення періоду докритичного росту тріщини повзучості в паропроводі - Андрейків, О.Є.; Сас, Н.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
На основі енергетичного підходу і методу еквівалентних площ побудована методика
для визначення залишкового ресурсу труби паропроводу з тріщиною. Задовільна
для інженерних розрахунків точність цієї методики підтверджена результатами точнішого числового методу Рунге–Кутти. На основе энергетического подхода и метода эквивалентных площадей
построена методика для определения остаточного ресурса трубы парапровода с трещиной. Удовлетворительная для инженерных расчетов точность этой методики подтверждена результатами более точного числового метода Рунге−Кутты. On the basis of energy approach and the method of equivalent areas the
method is built for determination of the residual life time of steam pipeline pipes with a crack.
Satisfactory exactness of this method for the engineering calculations is confirmed by the results
of the more exact numerical Runge−Kutta method.