Інгібування корозії сталі полікарбоксилатами - Зінь, І.М.; Веселівська, Г.Г.; Тимусь, М.Б.; Ільницький, З.М.; Цюпко, Ф.І.; Гладій, А.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Встановлено, що полікарбоксилати, отримані співполімеризацією акрилової кислоти та акрилатних мономерів, інгібують корозію маловуглецевої сталі у нейтральному водному середовищі. Виявлено, що ефективність їх захисної дії синергічно зростає з додаванням бензотриазолу. Вони перспективні для протикорозійного захисту сталевих виробів під час транспортування та зберігання. Установлено, что поликарбоксилаты, полученные сополимеризацией акриловой кислоты и акрилатных мономеров, ингибируют коррозию малоуглеродистой стали в нейтральном водной среде. Выявлено, что эффективность их защитного действия синергически возрастает с добавлением бензотриазола. Они перспективны для противокоррозионной защиты стальных изделий во время транспортировки и хранения. It was established that polycarboxylates obtained by polymerization of acrylic acid and acrylate monomers inhibit the mild steel corrosion in neutral environment. The effectiveness of their protective action is synergistically enhanced by adding benzotriazole. The polycarbonates are promising for corrosion protection of steel wares during transportation and storage.