Зносо- і корозійна тривкість електродугових покривів, напилених порошковими дротами серії Stein-Mesyfil - Ґарґасас, Ю.; Ґедзевічус, І.; Похмурська, Г.; Вілаґе, Б.; Лампке, Т.; Розерт, Р.; Червінська, Н. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Досліджено вплив хімічного складу та режимів напилення електродугових покривів із порошкових дротів серії Stein-Mesyfil, зокрема 953V, 932V, 954V, 957V на їх абразивну зносотривкість і корозійні характеристики. Встановлено, що найменшу поруватість і найбільший опір абразивному зношуванню мають усі покриви, одержані за струму горіння дуги 350 А, найбільш зносотривкими є покриви з дротів 932V і 957V. Не зафіксовано впливу хімічного складу та режимів напилення на електрохімічні властивості покривів у 3%-му розчині натрію хлориду. Изучено влияние химического состава и режимов напыления электродуговых покрытий из порошковых проволок серии Stein-Mesyfil, в частности 953V, 932V, 954V, 957V на их абразивную износостойкостиь и коррозионные свойства. Установлено, что наименьшую пористость и наибольшее сопротивление абразивному износу имеют все исследованные покрытия, полученные при токе горения дуги 350 А, наиболее износостойкими оказались покрытия из проволок 932V и 957V. Не выявлено влияния химического состава и режимов напыления на электрохимические свойства покрытий в 3%-ом растворе натрия хлорида. The paper presents the influence of chemical composition and spray conditions of electric-arc coatings made of cored wires Stein-Mesyfil, in particular 953V, 932V, 954V, 957V on their abrasive-and corrosion-resistance characteristics. It is established that the least porosity and the greatest wear-abrasive resistance possess coatings under burning current of 350 A. Coatings made of of 932V and 957V are the most wear-resistant. No influence of chemical composition and spray conditions on the electrochemical properties of coatings in 3% sodium chloride solution was found.