Підвищення опору руйнуванню калібрувальної трубки гідроабразивних пристроїв - Саленко, О.Ф.; Хорольська, М.С. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
За результатами моделювання двофазного потоку та його руху в калібрувальній трубці встановлено різні інтенсивність і характер зношування її протокової частини, що обумовлює тут певні функціональні зони. Забезпечити стабільність отвору протокової частини можна, використовуючи відповідні захисні шари, які під час експлуатації трубки зменшують швидкість ерозії у функціональних зонах залежно від умов дії абразивних частинок. По результатам моделирования формирования двухфазного потока и его движения в калибрующей трубке установлено, что износ проточной части трубки имеет различные интенсивность и характер, а также выявлены определенные функциональные зоны трубок. Показано, что обеспечить геометрические параметры можно нанесением соответствующих защитных слоев, вследствие чего ресурс трубок повышается в 1,8–2 раза. On the basis of the model of two-phase flow formation and its movement in the calibration tube it is found that the tube wear has different intensity and character The specific functional area of the tubes is also identified. It is shown that it is possible to provide the geometrical parameters of the tubes by using the appropriate protective layers. As a result the tube resource increases in 1.8–2 times.