Статична та втомна міцність базальтової арматури - Гвоздюк, М.М.; Бабяк, І.П.; Гембара, Т.В.; Костів, Р.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Визначено характеристики статичної і втомної міцності базальтової арматури номінальним діаметром 4; 6; 8;10 і 12 mm за статичного та циклічного розтягів зразків.
Зокрема, встановлено межу витривалості σN на базі випробувань N, яка дорівнює
2⋅10⁶ cycles. Определены характеристики статической и усталостной прочности базальтовой арматуры номинальным диаметром 4; 6; 8; 10 і 12 mm при статическом и циклическом растяжениях образцов. Установлено границы выносливости σN на базе испытаний N, равной 2⋅10⁶ cycles. Characteristics of static and fatigue strength of basalt reinforcement of diameter
4; 6; 8; 10 and 12 mm were evaluated under static and cyclic tension of specimens. The
ultimate strength σN on the testing base N, equal to 2⋅10⁶ cycles was established.