Виявлення поверхневих локальних дефектів металевих конструкцій методом кореляційної обробки сигналів - Кулинич, Я.П.; Тригуб, І.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Для визначення місця розташування підповерхневих локальних дефектів у металевих конструкціях запропоновано метод кореляційної обробки сигналів. Подано результати числової та експериментальної верифікації, які підтверджують його ефективність та достовірність. Для определения места расположения подповерхностных локальных дефектов в металлоконструкциях предложен метод корреляционной обработки сигналов. Приведены результаты численного и экспериментального тестирования, которые подтверждают его эффективность и достоверность. To determine the location of subsurface local defects in structures using the eddy current non-destructive testing method it is proposed to use the correlation signal processing method. The presented results of numerical and experimental testing, obtained by this method, prove its effectiveness and reliability.