Підвищення достовірності діагностування напругою ізоляції емальованих проводів - Євтух, П.С.; Вакуленко, О.О.; Михайлов, О.В. (Технічна електродинаміка, 2015)
Розглянуто нові підходи до проблеми підвищення достовірності діагностування напругою ізоляції емальованих проводів та розкрито недоліки стандартної методики. На основі метрологічних досліджень статистичних вибірок з аномальними результатами встановлено, що вони є івикидамиі від нормального закону розподілу. Запропоновано статистичні моделі з елементами робастного аналізу для зменшення ймовірності помилки при належності аномальних напруг пробою до певного закону розподілу, а також з метою подальшого їхнього використання як джерел інформації про стан дефектності ізоляції. Розкрито перевагу розробленого методу "суцільного контакту" при дослідженні емальованого покриття безпосередньо у місцях розтшування послаблень і дефектів ізоляції. Описано побудову математичної моделі на основі статистичного ряду Грама - Шарльє для встановлення реального стану дефектності ізоляції емальованих проводів. В статье рассмотрены новые подходы к проблеме повышения достоверности диагностирования напряжением изоляции
эмалированных проводов и раскрыты недостатки стандартной методики. На основании выполненных метрологических
исследований статистических выборок с аномальными результатами установлено, что они есть «выбросами» от нормального закона распределения. Предложены статистические модели с элементами робастного анализа для уменьшения
вероятности ошибки при отнесении аномальных напряжений пробоя к определенному закону распределения, а также с
целью дальнейшего их использования как источников информации о состоянии дефектности изоляции эмалированных проводов. Раскрыто преимущество разработанного метода «целостного контакта» при исследовании эмалированного покрытия непосредственно в местах расположения послаблений и дефектов изоляции. Описано построение математической
модели на основании статистического ряда Грама–Шарлье для установления реального состояния дефектности изоляции
эмалированных проводов. The article deals with new approaches to the improvement of the certainty of diagnosing voltage insulation enameled wires by
voltage and the shortcomings of standard methods are exposed. On the basis of the metrological research of statistical samples with
abnormal results is determined that they are "emissions" from the normal distribution. The statistical models with the elements of
robust analysis to reduce the probability of errors in assigning abnormal breakdown voltage to a distribution law in order to use
them further as sources of information about the state of the enameled wire insulation defects are suggested. The advantage of the
developed method of "continuous contact" at research of enamelled coating directly in the locations of indulgence and defect
insulation is revealed. The construction of mathematical models based on statistical series Gram-Charlier to establish the real state
of the enameled wire insulation defects is described.