Розрахунок вольт-амперної характеристики шунтувального реактора з проміжками в стрижні - Іванков, В.Ф.; Басова, А.В.; Шульга, Н.В. (Технічна електродинаміка, 2015)
Представлено розрахунок вольт-амперної характеристики реактора при насиченні магнітної системи як аналітичним методом, так і на підставі чисельного скінчено-елементного аналізу із застосуванням програмного забезпечення ANSYS. Наведено приклад розрахунку і вимірів для однофазного реактора потужністю 80 МВАр на напругу 765 кВ. Представлен расчет вольт-амперной характеристики реактора при насыщении магнитной системы как аналитическим методом, так и на основании численного конечно-элементного анализа с применением программного обеспечения ANSYS. Приведен пример расчета и измерений для однофазного реактора мощностью 80 МВАр на напряжение 765 кВ. Determination of volt-ampere characteristic of the reactor is presented at magnetic system calculation, both by analytical method and based on numerical finite-element analysis with application ANSYS software. The example of calculation and measurement is provided for single-phase reactor rated for power 80 МVАr, 765 kV.