Екстракт хоріону – відновлювач біохімічних показників крові щурів з експериментальною опіковою хворобою - Субота, Н.П.; Щербак, І.М. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2005)
Вивчали динаміку вмісту продуктів перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) та активність антиокислювальної системи (активність ферментів СОД, каталази) у сироватці крові при комбінованому застосуванні екстракту хоріону (ЕХ) (внутрішньом’язове введення та біопов’язка) у щурів з експериментальною опіковою хворобою (ЕОХ). Встановлено зменшення вмісту ТБК-активних продуктів і підвищення активності ферментів (СОД і каталази) у сироватці крові щурів з ЕОХ, що призводило до підвищення антиокислювального індексу (АОІ). Изучали динамику содержания продуктов перекисного окисления липидов и активность антиокислительной системы (активность ферментов СОД, каталазы) в сыворотке крови при комбинированном использовании экстракта хориона (ЭХ) (внутримышечное введение и биоповязка) у крыс с експериментальной ожоговой болезнью. Установлены уменьшение содержания ТБК-активных продуктов и повышение активности ферментов (СОД и каталазы) в сыворотке крови крыс с экспериментальной ожоговой болезнью, что привело к повышению антиокислительного индекса. There was studied the content of lipid peroxidation products (diene conjugates and malone dialdehyde) as well as antioxidant system activity (SOD, catalase activity) in blood serum at a combined chorion extract application (intramuscular injection+ biobandage) in rats with experimental burns. There was found the fall in TBA-active products content and increase in enzymes activity (SOD and catalase) in blood serum of rats with experimental burns, that resulted in antioxidant index rise.