Тканинна та вікова специфічність водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів ксеноорганів - Гальченко, С.Є. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2005)
Хроматографічним методом досліджено молекулярно-масовий розподіл пептидів у водно-сольових екстрактах кріоконсервованих фрагментів ксеноорганів, який залежить від органу та віку тварини. Отримані результати можуть бути використані при встановленні механізмів біологічної дії пептидних екстрактів та у розробці препаратів на їх основі. Хроматографическим методом исследовали молекулярно-массовое распределение пептидов в водно-солевых экстрактах криоконсервованных фрагментов ксеноорганов, которое зависит от органа и возраста животного. Полученные результаты могут быть использованы при установлении механизмов биологического действия пептидных экстрактов и разработке препаратов на их основе. The molecular mass distribution of peptides in water-saline extracts from cryopreserved xenoorgans fragments was studied in this work using the chromatographic method. It was shown that it depended on both kind of organ and the animal age. The data obtained can find application in investigating the mechanisms of biological action of these extracts as well as for working out the preparations on their basis.