Дискретні моделі пластичної деформації твердих тіл під впливом високого гідростатичного тиску - Козак, Л.Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2016)
З допомогою двовимірної дискретної моделі виявлено, що під впливом високого гідростатичного тиску кристалічна ґратка переходить зі стану стійкої рівноваги у стан нестійкої рівноваги, через що інтенсифікується пластична деформація. С помощью двухмерной дискретной модели выявлено, что при воздействии высокого гидростатического давления устойчивая кристаллическая решетка переходит из состояния устойчивого равновесия в неустойчивое, вследствие чего интенсифицируется пластическая деформация. Using the two-dimensional model of crystal it was shown that the crystal lattice transformed from the stable to unstable equilibrium state under high pressure influence. As a result of such transformation the intensity of the processes of plastic deformation increased.