Комп’ютерне моделювання деформування елементів діючого енергетичного обладнання з пошкодженнями - Дробенко, Б.Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Розглянуто результати комп’ютерного моделювання деформування колектора з пошкодженнями за умов експлуатації з урахуванням пружно-пластичного характеру деформування, реальної геометрії колектора і тріщиноподібних дефектів. Встановлено ймовірні причини виникнення пошкоджень. Рассмотрены результаты компьютерного моделирования процесса деформирования коллектора с повреждениями в условиях эксплуатации с учетом упругопластического характера деформирования, реальной геометрии коллектора и соответствующих повреждений. Установлены вероятные причины возникновения повреждений. The computer simulation results of the deformation process of the collector with defects under exploitation conditions are considered. The physical nonlinearity of the deformation process and the real geometry of the collector and the exploitation defects are accounted for. The probable causes of the defects initiation are found.