Напружений стан електропровідної кулі за електромагнетної дії з імпульсним модуляційним сигналом - Мусій, Р.С. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Сформульовано динамічну центрально-симетричну задачу термомеханіки для порожнистої електропровідної кулі за однорідної нестаціонарної електромагнетної дії. З використанням кубічної апроксимації азимутальної компоненти вектора напруженості магнетного поля і радіальної компоненти тензора напружень за радіальною координатою отримано розв’язок задачі і числово досліджено термонапружений стан і несучу здатність неферомагнетних куль за електромагнетної дії в режимі з імпульсним модуляційним сигналом. Сформулирована динамическая центрально-симметричная задача термомеханики для полого электропроводного шара при однородном нестационарном электромагнитном воздействии. С использованием кубической аппроксимации азимутальной компоненты вектора напряженности магнитного поля и радиальной компоненты тензора напряжений по радиальной координате получено решение задачи и численно исследовано термонапряженное состояние и несущую способность неферромагнитных шаров при электромагнитном воздействии в режиме с импульсным модуляционным сигналом. A dynamic central-symmetrical problem of thermomechanics for a hollow electric-conducting sphere under homogeneous electroconductive non-stationary electromagnetic action is formulated. Using a cubic approximation azimuth vector component of magnetic field intensity and radial component of stress tensor on the radial coordinate the problem solution is obtained and the thermal stress state and bearing capacity of non-ferromagnetic spheres under electromagnetic effect with a pulse modulating signal were numerically investigated.