Вплив деформації на структуру та властивості матеріалу за поздовжнього холодного вальцювання ступінчастих валів - Ковалік, М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Наведено результати дослідження впливу напруженості під час холодного пластичного деформування на структуру матеріалу і його міцність. Випробувано вали, отримані методом поздовжнього холодного вальцювання і виготовлені із легованої сталі, термічно поліпшеної перед формуванням до твердості HRC 34. Встановлено, що деформація змінює структуру і твердість матеріалу. Приведены результаты исследования влияния напряженности при холодном пластическом деформировании на структуру материала и его прочность. Испытаны валы, полученные методом продольного холодного вальцевания и изготовленные из легированной стали, термически улучшенной перед формированием до твердости HRC 34. Установлено, что деформация изменяет структуру и твердость материала. Investigation results on the influence of intensity under cold plastic deformation on materials structure and its strength are presented. Shafts, obtained by the method of longitudinal rolling and made of the alloyed steel, thermally hardened before forming to the hardness of HRC 34, were tested.