Фізико–механічні властивості надтвердих композитів систем cBN-Ті, cBN-Al, cBN-перехідний метал-Al, отриманих реакційним спіканням за високого тиску - Романенко, Я.М.; Беженар, М.П.; Коновал, С.М.; Дуда, Т.М.; Весна, В.Т. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Досліджено фізико-механічні властивості (густину, твердість, електропровідність та її залежність від температури спікання) отриманих реакційним спіканням при високому тиску експериментальних зразків композитів системи cBN-Me-Al, де Me - Co, Ni, Ті, з варіюванням вмісту перехідного металу в шихті, а також системи сВК-Ті, з варіюванням вмісту Ті у шихті та одночасним спіканням композитів системи сВК-А1. Исследованы физико-механические свойства (плотность, твердость, электропроводность, и ее зависимость от температуры спекания) полученных реакционным спеканием при высоком давлении экспериментальных образцов композитов системы cBN-Me-Al, где Me - Со, Ni, Ті, с варьированием содержания переходного металла в шихте и системы cBN-Ті, где варьировалась содержание Ті в шихте, с одновременным спеканием композитов системы cBN-Al. It was investigated the physico-mechanical properties (density, hardness, electrical conductivity, and its dependence on the temperature) of the resulting reaction sintering at a high pressure test specimens of the composites cBN-Me-Al, where Me - Co, Ni, Ті, 'with a varying contents of transition metal in the mixture and cBN-Ті system, 'where the contents of Ті 'was varied in the mixture 'with simultaneous sintering of composite cBN-Al.