Електронні бібліотеки: інформаційні ресурси та сервіси - Резніченко, В.А.; Захарова, О.В.; Захарова, Е.Г. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Описуються результати аналітичного огляду провідних наукових електронних бібліотек, розташованих в мережі Інтернету. Пропонуються каталог досліджених бібліотек та узагальнюючі моделі їх інформаційних ресурсів і сервісів, які можуть розглядатися як основа для проектування та розробки конкретних електронних бібліотек.