Особенности профессионально-обусловленной заболеваемости у работающих на транспорте Украины. - Балабан, С.В.; Панов, Б.В.; Боднарь, В.В.; Матвеев, А.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Проведено изучение заболеваемости работников основных транспортных отраслей Украины на современном этапе. Приведен анализ литературных данных по проблеме. Установлено, что наиболее частой профессионально-обусловленной патологией у работников транспорта являются заболевания сердечно-сосудистой системы, но в каждой транспортной отрасли структура патологии сердечно-сосудистой системы имеет свои особенности. Проведено вивчення захворюваності працівників основних транспортних галузей України на сучасному етапі. Наведений аналіз літературних даних з вказаної проблеми. Встановлено, що найбільш розповсюдженою професійнообумовленою патологією у працівників транспорту є захворювання серцево-судинної системи, але в кожній транспортній галузі структура патології серцево-судинної системи має свої особливості. In this research a study of the morbidity of workers of the main transport branches of Ukraine is held. An analysis of the literature sources according to the topic is provided. It is concluded that the most frequent professionally caused pathology among the transport workers is heart disease, but in each branch of transport the structure of the pathology of the heart system has its peculiarities.