Вплив забрудення атмосферного повітря на стан здоров’я дітей (на прикладі сільської місцевості півдня України) - Бабієнко, В.В.; Михайленко, В.Л. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
В статті проведено оцінку впливу забруднення атмосферного повітря на стан здоров’я дітей, які проживають в сільській місцевості півдня України. Проведеними дослідженнями встановлено, що в Одеській області високий ступінь техногенного забруднення повітряного басейну, свідченням чого виступають показники антропогенного пресингу на довкілля. Найбільш низький рівень популяційного здоров’я властивий дитячому населенню районів, що безпосередньо підлягають до м. Одеси, а також сільських районів Бессарабії. В статье проведена оценка влияния загрязнения атмосферного воздуха на состояние здоровья детей, проживающих в сельской местности юга Украины. Проведенными исследованиями установлено, что в Одесской области высока степень техногенного загрязнения воздушного бассейна, свидетельством чего выступают показатели антропогенного прессинга на окружающую среду. Наиболее низкий уровень популяционного здоровья свойствен детскому населению районов, непосредственно прилежащих к г. Одессе, а также сельских районов Бессарабии. The article evaluated the impact of air pollution on the health of children living in rural areas of southern Ukraine. Conducted research found that in Odessa region high degree of man-made air pollution, as evidenced by indicators appear anthropogenic pressure on the environment. The lowest level of population health inherent children of the areas that directly prylezhat to the city. Odessa, as well as rural Bessarabia.