Гістологічна картина уражень головного мозку при гострих порушеннях мозкового кровообігу за ішемічним типом - Тещук, В.Й.; Мурзін, В.М.; Медвідь, Н.А.; Тещук, Н.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
В результаті гістологічного дослідження головного мозку у 59 померлих, котрі знаходились на стаціонарному лікуванні в ангіоневрологічному відділенні клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру (ВМКЦ) Південного регіону (ПР) з 2007 р. до 2010 р. з гострими порушеннями мозкового кровообігу за ішемічним типом, встановлено характерні патогістологічні особливості даної нозологічної форми. Перспективи подальших досліджень полягають у вивченні механізмів розвитку гострих порушень мозкового кровообігу за ішемічним типом, у зіставленні патогістологічних особливостей з клінічними проявами ГПМК та можливістю попередження вітальних порушень. В результате гистологического исследования головного мозга у 59 умерших, которые находились на стационарном лечении в ангионеврологическом отделении клиники нейрохирургии и неврологии Военно-медицинского клинического центра (ВМКЦ) Южного региона (ПР) с 2007 г. до 2010 г. с острыми нарушениями мозгового кровообращения по ишемическому типу, установлены характерные патогистологические особенности данной нозологической формы. Перспективы дальнейших исследований заключаются в изучении механизмов развития острых нарушений мозгового кровообращения по ишемическому типу, в сопоставлении патогистологических особенностей с клиническими проявлениями ОНМК и возможностью предупреждения витальных нарушений. As a result of histological examination of the brain in 59 of the dead which were in-patient treatment at the clinic angionevrologicheskom Department of Neurosurgery and Neurology, Military Medical Clinical Center (VMKTS) Southern Region (PR) from 2007 to 2010 with acute disorders of cerebral blood flow by ischemic type, set the characteristic histopathological features of this nosologic entity. Prospects for future research is to study the mechanisms of acute cerebral circulatory disorders in ischemic type, comparing the histopathological characteristics with clinical manifestations of stroke and the ability to prevent violations of the vital.