Формування кільцевої структури при спіканні сплаву TiC–Ni з додаванням легуючого карбіду Mo₂C - Литошенко, Н.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
За допомогою математичного моделювання досліджено кінетику утворення кільцевої структури зерна ТіС при ізотермічному спіканні твердого сплаву ТіС-Ж, легованого карбідом молібдену. Відповідний алгоритм для вивчення характеру розподілу концентрації дифузанта в зерні ТіС враховує структурні характеристики сплаву, коефіцієнти дифузії легуючої добавки в металевому розплаві та зерні, граничну розчинність дифузанта у зв ’язці та його концентрацію в сплаві, температуру і тривалість спікання. С помощью математического моделирования исследована кинетика образования кольцевой структуры зерна ТіС при изотермическом спекании твердого сплава TiC—Ni, легированного карбидом молибдена. Соответствующий алгоритм для изучения характера распределения концентрации диффузанта в зерне ТіС учитывает структурные характеристики сплава, коэффициенты диффузии легирующей добавки в металлическом расплаве и зерне, предельную растворимость диффузанта в связке и его концентрацию в сплаве, температуру и продолжительность спекания. Using mathematical modeling, the kinetics of formation of the rim-core_structure of TiC grains in an isothermal sintering hard metal TiC—Ni, doped 'with transition metal carbide Mo2C, is investigated. The corresponding algorithm to study the nature of the distribution of additive concentration in the grain takes into account the structural characteristics of TiC alloy, diffusion coefficients of alloying element in the metal melt and in the grain, boundary solubility of a diffusing in binder phase and its concentration in the alloy, the temperature and the time of the sintering.