Трипсиноподобная протеиназа и ее ингибитор в вакцинах и иммунологических препаратах крови - Дивоча, В.А.; Михальчук, В.Н.; Кобрин, Т.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Установлено, что коммерческие отечественные препараты: иммуноглобулин и интерферон человеческий, герпетическая вакцина содержат в своем составе трипсиноподобную протеиназу и ее ингибитор. Зарубежные противогриппозные вакцины «Инфлувак», «Ваксигрипп», «Флюарикс», вакцина против гепатита А «Аваксим», препараты из крови «Фраксипарин» и «Солкосерил» также содержали в своем составе трипсиноподобную протеиназу и ее ингибитор. Меньше всего активность ингибитора и трипсиноподобной протеиназы обнару жено в вакцине против гепатита А «Аваксим», а больше всего в противогриппозной вакцине «Инфлувак». Встановлено, що комерційні вітчизняні препарати: імуноглобулін і інтерферон людський, герпетична вакцина містила трипсиноподібну протеїназу та її інгібітор. Закордонні протигрипозні вакцини «Інфлувак», «Ваксігрип», «Флюарікс», вакцина проти гепатиту А «Аваксім», препарати з крові «Фраксіпарин» и «Солкосерил» також містили у своєму складі трипсиноподібну протеїназу та її інгібітор. Менше за все активність інгібітору та трипсиноподібної протеїнази виявлено у вакцині проти гепатиту А «Аваксім», а більш за все у протигрипозній вакцині «Інфлувак». It has been established that commercial domestic preparations, immunoglobulin and human interferon, herpetic vaccine contain trypsin-like proteinase and its inhibitor. Foreign antigrippe vaccines Influvac, Vaxigrippe, Fflewarix, anti-hepatic vaccine A Avaxim, blood preparations Fraxiparine and Solkoseril contain trypsin-like proteinases and their inhibitors. Inhibitor and trypsin-like proteinase were less active in anti-hapatic vaccine A Avaxim , their maximum was found in anti-grippe vaccine Influvac.