Вплив монополізму та оподаткування на економічну систему - Гончар, М.С.; Махорт, А.П. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Досліджено вплив монополістів на функціонування економічної системи. Раніше запропоновану теорію оподаткування поширено на випадок наявності монополістів в економічній системі. Виконано аналіз можливого впливу монопольних стрибків цін на економіку України. Вказано чинники, які утворюють монопольні стрибки цін. The influence of monopolists on the functioning of the economy system is investigated. The early proposed taxation theory is extended in case of monopoly existence in the economy system. The analysis of the possible influence of the monopoly price jumps on the Ukrainian economy is worked out. The facts related with creation of the monopoly price jumps are indicated. Исследовано влияние монополистов на функционирование экономической системы. Ранее предложенная теория налогообложения обобщена на случай присутствия монополистов в экономической системе. Проведен анализ возможного влияния монопольных скачков цен на экономику Украины. Указаны факторы, приводящие к образованию монопольных скачков цен.