Управління переміщенням бурових верстатів тягачами для підвищення безпеки процесу - Денищенко, О.В.; Козіна, І.В.; Юрченко, О.О. (Геотехнічна механіка, 2015)
Проведено аналіз досліджень гірничих, будівельних і сільськогосподарських
машин з гусеничним рушієм, на підставі якого розроблена математична модель руху бульдозера з буровим верстатом на жорсткому зчепленні. Прийнято й обґрунтовано допущення і
межі зміни вхідних параметрів. Вирішення моделі отримане в машинному вигляді з цифровим виведенням результатів розрахунку.
В результаті аналізу отриманих результатів зроблені висновки відносно сфери застосування бульдозерів на базі промислових тракторів важкого класу для переміщення бурових
верстатів в межах кар’єрів.
Обґрунтована правомірність використання бульдозерів на базі промислових тракторів
важкого класу для переміщення бурових верстатів і запропоновані заходи щодо підвищення
безпеки процесу. Проведен анализ исследований горных, строительных и сельскохозяйственных машин с гусеничным движителем, на основании которого разработана математическая
модель движения бульдозера с буровым станком на жесткой сцепке. Приняты и обоснованы
допущения и пределы изменения входящих параметров. Решение модели получено в машинном виде с цифровым выводом результатов расчета.
В результате анализа полученных результатов сделаны выводы относительно области
применения бульдозеров на базе промышленных тракторов тяжелого класса для перемещения буровых станков в пределах карьера.
Обоснована правомерность использования бульдозеров на базе промышленных тракторов тяжелого класса для перемещения буровых станков и предложены мероприятия по повышению безопасности процесса. Mining, construction, and agricultural track units were analyzed. The analysis was
used to develop mathematical model for movement of a bulldozer with rigid hitch drilling ring. Assumptions
and input parameter variation limits were specified and substantiated. The model is in
computer form with digital output of the calculation results.
Basing on the findings, conclusions were made concerning application area of bulldozers on the
basis of heavy industrial tractors for the drilling rings moving-in within the open pit.
Using of bulldozers on the basis of the heavy industrial tractors for the drilling rings moving-in
was grounded; and measures making the process safer are proposed.