Определение гидродинамических параметров сепаратора с разделительной гидроповерхностью - Полулях, А.Д.; Сокур, А.К.; Лапшин, Е.С. (Геотехнічна механіка, 2015)
В статье изложены результаты определения гидродинамических и геометрических параметров двухслойной струи, необходимые для анализа процесса движения в ней
частиц твердого материала.
На основе теории турбулентных струй с использованием модели идеальной жидкости рассмотрены процессы смешения струй, движущихся с различными скоростями (причем скорость
нижней струи больше скорости верхней) и образования после их смешения двухслойной
струи. Рассмотрены основные зоны смешения: начальная зона, в которой для одних параметров смешения использован профиль скоростей в виде профиля Шлихтинга, и основная зона, в
которой для их определения использован полуэмпирический метод.
В заключении на основании рассмотренных уравнений получены зависимости длины зоны смешения от кинематических характеристик струй. В статті викладено результати визначення гідродинамічних і геометричних
параметрів двошарового струменя, необхідного для аналізу процесу руху в ньому частинок
твердого матеріалу.
На основі теорії турбулентних струменів з використанням моделі ідеальної рідини розглянуто процеси змішування струменів, що рухаються з різними швидкостями (причому швидкість нижнього струменя більше швидкості верхнього) та створення після їх змішування
двошарового струменя. Розглянуто основні зони змішування: початкова зона, в якій для одних параметрів змішування використано профіль швидкостей у вигляді профілю Шліхтінга, і
основна зона, в якій для їх визначення використано напівемпіричний метод.
У висновку на підставі розглянутих рівнянь отримано залежності довжини зони змішування від кінематичних характеристик струменів. The paper represents results on determining hydrodynamic and geometric parameters
of the two-layer jet, which are needed for analyzing process of solid material particles moving in the
jet.
Shifting processes of the jets moving with different velocities (velocity of the lower jet is greater
than velocity of the upper jet) and formation of a two-layer jet after the jets mixing are considered
on the basis of a theory of turbulent jets and model of the frictionless liquid. Main zones of shifting
are considered: an initial zone where velocity profile in the form of the Shlihting profile is used for
some parameters of the shifting, and a main zone where a semiempirical method is used for determining
these parameters.
On the grounds of the obtained equations the dependences between length of the mixing range
and kinematic characteristics of jets are obtained.