Вплив легування карбідами тугоплавких металів на фізико-механічні та експлуатаційні властивості твердого сплаву ВК8 - Бондаренко, В.П.; Ботвинко, В.П.; Боримський, А.И.; Гнатенко, І.О.; Чипенко, Т.Ю.; Сороченко, Т.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Досліджено вплив технологічних факторів на структуру, фізико-механічні та експлуатаційні совйства сплаву ВК8, легованого карбидами VC, ТаС, NbC, Сг₃С₂. Показано, що максимальні значення експлуатаційної стійкості матриць АВТ спостерігаються при вмісті легуючих добавок 0,15% (по масі) . Залежність максимальної стійкості матриць АВД від виду добавки добре корелюють зі зміною характеристик карбідного скелета. Исследовано влияние технологических факторов на структуру, физико-механические и эксплуатационные совйства сплава ВК8, легированного карбидами VC, ТаС, NbC, Сг₃С₂.Показано, что максимальные значения эксплуатационной стойкости матриц АВД наблюдаются при содержании легирующих добавок 0,15 % (по массе). Зависимость максимальной стойкости матриц АВД от вида добавки хорошо коррелируют с изменением характеристик карбидного скелета. The influence of technological factors on the structure, physical and mechanical and operational sovystva VK8 alloy doped carbides VC, TaC, NbC, Сг₃С₂.Pokazano that the maximum operational stability matrices AVD observed in the content of alloying elements 0.15% (by -weight). The dependence of the maximum resistance from the AED matrix type additives are -well correlated -with changes in the characteristics of the carbide skeleton.