Особливості лімфогенного метастазування раку глотки за даними мультидетекторної комп’ютерної томографії - Козаренко, Т.М.; Логаніхіна, К.Ю. (Онкологія, 2015)
Розроблено протокол МДКТ-дослідження (МДКТ — мультидетекторна
комп’ютерна томографія) хворих на рак глотки, завдяки чому уточнено
МДКТ-семіотику лімфогенних метастазів раку глотки, виділено найчастіші
ознаки пухлинного ураження. Встановлено вибіркову групову приналежність
метастатичних лімфатичних вузлів відносно рівня розташування
первинної пухлини глотки та її поширення згідно з категорією рТ. Внаслідок
застосування розробленого протоколу МДКТ-дослідження показники
діагностичної інформативності методу зросли на 5–7%. It was invented the MDCT-examination protocol
of patients with pharyngeal cancer, due to this, it
was clarifi ed MDCT-semiotics of lymphogenic metastases
of pharyngeal cancer, allocated the most frequent
signs of tumoral invasion. We set the selective group
membership of metastatic lymphatic nodes depending
on localization of the primary tumor of the pharynx
and its pT-category. Due to using of invented protocol
of MDCT the parameters of diagnostic effi ciency were
increased by 5–7%.