Особенности смертности среди железнодорожников Азербайджана - Рзаева, А.Д. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
Автором была изучена смертность работников железных дорог Азербайджана с 2005 до 2010 года. Уровень общей смертности варьировался в пределах 2,25 - 1,58 случаев на 1000 работающих за период наблюдения. Смерть от болезней системы кровообращения стабилизировалась на уровне (1,02 ‰ ± 0,19 - 1,05 ‰ ± 0,19). Смерть от рака снизился на 58 процентов. Смертность работников железных дорог Азербайджана от эндокринных заболеваний и травм в 2005:2010 гг. находилась на постоянном уровне. Автором була вивчена смертність працівників залізниць Азербайджану з 2005 до 2010 року. Рівень загальної смертності варіювався в межах 2,25 - 1,58 випадків на 1000 працюючих за період спостереження. Смерть від хвороб системи кровообігу стабілізувалася на рівні (1,02 ‰ ± 0,19 - 1,05 ‰ ± 0,19). Смерть від раку знизилась на 58 відсотків. Смертність працівників залізниць Азербайджану від ендокринних захворювань і травм в 2005:2010 рр. перебувала на постійному рівні. Death-rate of Azerbaijan railroad employees from 2005 till 2010 have been studied by the author. The level of general death-rate varied within 2, 25 - 1, 58 cases per 1,000 work for the period of observations. Death-level of disease circulation of blood system was stabilized (1,02‰ ±0,191,05‰±0,19). Death of cancer decreased on 58 per cent. Deathrate of Azerbaijan Railroad employees from endocrine diseases and trauma were stabilized.