Дослідження впливу охолодження й гліцерину на фізичний перетворювач біосенсорів - Грищенко, В.І.; Нардід, О.А.; Розанова, К.Д.; Щетинський, М.І.; Мангасаров, Д.О. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2003)
Розроблено рекомендації щодо низькотемпературного зберігання фізичних перетворювачів: повільне охолодження при силіконовому захисному шарі або швидке охолодження при захисному шарі з епоксидного лаку після обробки поверхні 25%-м розчином гліцерину. Разработаны рекомендации по низкотемпературному сохранению физических преобразователей: медленное охлаждение при силиконовом защитном слое или быстрое охлаждение при защитном слое из эпоксидного лака после обработки поверхности 25%-м раствором глицерина. There have been developed the recommendations as for low temperature preservation of transducers: slow cooling with silicone protective layer or rapid one with a protective layer of epoxy lacquer after treatment of the surface with 25% glycerol solution.