Вплив заморожування насіння сої за дії кріопротекторів на енергію проростання і схожість
Досліджувалась дія заморожування насіння сої до -55 і -70°С під захистом кріопротекторів пропандіолу (ПД), ПЕО-400 і ПЕО-1500. Використано різні умови обробки насіння кріопротекторами (варіації концентрацій, тривалості експозиції), різні режими заморожування. Встановлено, що при підборі оптимальних...
Збережено в:
| Дата: | 2003 |
|---|---|
| Автори: | Шевченко, Н.О., Стрибуль, Т.Ф., Жмурко, В.В., Кобизєва, Л.М. |
| Формат: | Стаття |
| Мова: | Ukrainian |
| Опубліковано: |
Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
2003
|
| Назва видання: | Проблемы криобиологии и криомедицины |
| Теми: | |
| Онлайн доступ: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/138158 |
| Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
| Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Цитувати: | Вплив заморожування насіння сої за дії кріопротекторів на енергію проростання і схожість / Н.О. Шевченко, Т.Ф. Стрибуль, В.В. Жмурко, Л.М. Кобизєва // Проблемы криобиологии. — 2003. — № 3. — С. 92–98. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineСхожі ресурси
-
Вплив заморожування насіння сої за дії кріопротекторів на енергію проростання і схожість
за авторством: Шевченко, Н.О., та інші
Опубліковано: (2003) -
Вплив зниженої температури і кріопротекторів на схожість та енергію проростання насіння сої
за авторством: Шевченко, Н.О., та інші
Опубліковано: (2002) -
Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля
за авторством: Шевченко, Н.А., та інші
Опубліковано: (2004) -
Оптимизация метода витрификации меристем картофеля
за авторством: Стрибуль, Т.Ф., та інші
Опубліковано: (2005) -
Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля
за авторством: Шевченко, Н.А., та інші
Опубліковано: (2004)