Крайова нерадіальна тріщина у круговому диску - Дацишин, О.П.; Рудавська, І.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Одержано сингулярне інтегральне рівняння задачі про напружено-деформований стан кругового диска, послабленого крайовою прямолінійною нерадіальною тріщиною, на берегах якої діє довільне самозрівноважене навантаження. Для рівномірно розподіленого тиску на берегах тріщини обчислено коефіцієнти інтенсивності напружень залежно від орієнтації та довжини тріщини. Получено сингулярное интегральное уравнение задачи о напряженно-деформированном состоянии кругового диска, ослабленного краевой прямолинейной нерадиальной трещиной, на берегах которой действует произвольная самуравновешенная нагрузка. Для равномерно распределенного давления на берегах трещины вычислены коэффициенты интенсивности напряжений в зависимости от ориентации и длины трещины. The singular integral equation for the stress-strain state determination in a cracked circular disk has been presented. The straight nonradial edge crack under arbitrary selfbalanced loading on its faces has been considered. Dependence of stress intensity factors on the crack orientation and length are calculated in case of uniformly distributed pressure on the crack faces.