Дослідження екологічного стану Одеського узбережжя Чорного моря за 2010-2012 роки - Шепель, А.П.; Золотарьов, О.М.; Карпенко, Г.В.; Подгорна, І.В.; Канцева, І.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
В останні роки при проведенні досліджень стану Чорного моря, виявлено, що на якість морського середовища впливають забруднення, що надходять в акваторії внутрішніх морських вод з об’єктів, розташованих у прибережній смузі. Представлені результати аналізу зворотної води з підприємств — водокористувачів за 2010-2012 рр. Наведено питомі скиди по забруднюючим речовинам — фосфатам, азоту амонію, азоту нітратів і нітритів в Одеському регіоні. Зроблено аналіз динаміки якості баластних вод в період 2010-2012 років. В последние годы при проведении исследований состояния Черного моря, обнаружено, что на качество морской
среды влияют загрязнения, поступающие в акватории внутренних морских вод с объектов, расположенных в прибрежной полосе. Представлены результаты анализа оборотной воды с предприятий — водопользователей за 2010-2012. Приведены удельные сбросы по загрязняющим веществам — фосфатам, азота аммония, азота нитратов и нитритов в
Одесском регионе. Сделан анализ динамики качества балластных вод в период 2010-2012 годов. Іn recent years, during the research of the Black Sea, found that the quality of the marine environment affecting pollution,
which come to the area inland sea waters from facilities located in the coastal zone. The results of analysis of the return water companies — water users from 2010;2012. Present specific pollutants in discharges — phosphate, ammonium nitrogen, nitrate and nitrite nitrogen in the Odessa region. The analysis of the dynamics as ballast water in the period 2010-2012.