Кругова міжфазна тріщина в неоднорідному трансверсальноізотропному просторі - Кривий, О.Ф. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Розв’язано в явному вигляді задачу про кругову міжфазну тріщину в кусково-однорідному трансверсально-ізотропному просторі під час довільного навантаження берегів тріщини. Отримано вирази для коефіцієнтів інтенсивності напружень на межі тріщини, а також значення вказаних коефіцієнтів для деяких поєднань трансверсально-ізотропних матеріалів. Построено решение в явном виде задачи о круговой межфазной трещине в кусочно-однородном трансверсально-изотропном пространстве при произвольном нагружении берегов трещины. Получены выражения для коэффициентов интенсивности напряжений на границе трещины, а также значения указанных коэффициентов для некоторых сочетаний трансверсально-изотропных материалов. The exact solution for the problem about an interface circular crack in the non-uniform transversal-isotropic space under arbitrary loading of the crack faces is built. The expressions for the stress intensity factors on the crack boundary and also the numerical values of the mentioned coefficients for some different combination of transversal-isotropic materials are obtained.