Комп’ютерне оцінювання глибини тріщин термомеханічної втоми за їх довжиною - Марущак, П.О.; Коноваленко, І.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Описано аналіз та ідентифікування мережі поверхневих тріщин на основі оброблення цифрових зображень. Тривимірний аналіз проведено за комбінування двох виміряних параметрів: довжини і глибини тріщини. Ґрунтуючись на обробці обмеженої кількості даних, система може аналізувати розтріскування поверхні ролика машин безперервного лиття заготовок. Подано теоретичні передумови і експериментальні результати. Описана процедура анализа и идентификации сетки поверхностных трещин на основании обработки цифровых изображений. Трехмерный анализ проведен при комбинировании двух измеренных параметров: длины и глубины трещин. Основываясь на обработке ограниченного количества данных, система может анализировать растрескивание поверхности ролика машинного непрерывного литья заготовок. Представлены теоретические предпосылки и экспериментальные результаты. The analysis and identification of a set of surface cracks by means of a digital photography is decribed. The three-dimensional analysis is done by a combination of two measuring parameters: length and depth of cracks. Based on a limited number of data, the system is able to analyse the cracking on the continuous caster roll surface. Theoretical aspects and experimental results are presented.