Визначення довговічності пластин з тріщинами за довготривалого статичного навантаження і локальної повзучості - Андрейків О.Є., Скальський В.Р., Матвіїв Ю.Я., Крадінова Т.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Запропоновано розрахункову модель для оцінки залишкового ресурсу пластин з тріщинами за довготривалого статичного навантаження. На її основі досліджено аналог задачі Ґріффітса про визначення за таких умов залишкового ресурсу пластини з тріщиною. Предложена расчетная модель для оценки остаточного ресурса пластин с трещинами при длительных статических нагрузках. На основе этого исследован аналог задачи Гриффитса об определении остаточного ресурса пластины с трещиной при длительном статическом растяжении. The calculation model for the estimation of residual life time of plates with cracks under long-term static loadings is proposed. On the basis of it the analogue of Griffith problem about determination of residual life time of a plate with a crack under long-term static tension is investigated.