Спосіб поділу стружки при комбінованому протягуванні деталей із чавунів - Єрьомін, П.М.; Немировський, Я.Б.; Чернявський, О.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
В статті досліджені умови попереднього деформування оброблюваної поверхні деталі за допомогою деформуючих елементів із стружкоподільчими канавками з метою забезпечення ефективного поділу стружки на окремі елементи при роботі наступного ріжучого зубця. Запропонована конструкція комбінованої протяжки та проведені випробування її працездатності при обробці отворів у втулках із сірого чавуну. В статье исследованы условия предварительного деформирования обрабатываемой поверхности детали с помощью деформирующих элементов со стружкоделительными канавками с целью обеспечения эффективного разделения стружки на отдельные элементы при работе следующего режущего зубца. Предложена конструкция комбинированной протяжки и проведены испытания ее работоспособности при обработке отверстий во втулках из серого чугуна. In the article the conditions of the pre-treated surface deformation parts with deformation elements with chip division grooves to ensure effective separation of the individual elements on the chip when using the following cutting tooth. The improved design of the combined pulling and tested its efficiency in processing holes in the sleeves of cast iron.